колата е на газ- паля на бензин и държи 2500rpm минавам на гас оправя се, след малко каране пак ги вдига и на газ стъпковото моторче изчистих с бензин няма промяна двигателя е 2.0 8v.Kато извадя буксата на стъпковото моторче сваля оборотите до нормални слагам я пак ги вдига
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa Romeo 155 студена-топла държи 2500 оборота
Collapse
X
-
Може да е заминало и чистенето да не е помогнало , защо не опиташ да намериш друго отнякъде и да пробваш с него.
Друго което се сещам за да мени оборотите е да смуче въздух отнякъде и да създава проблеми с вакумите.
Пре мен се беше извадило едно малко маркуче под колектора/смукателния/ и не държеше обороти,тресеще и ебаваше цялата кола.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
-
високи обороти може да държи и от датчика за положение на дроселовата клапа! Сваля се, с контактен спрей се пръска да се позачисти и се връща. Държят го 2 болта на 7мм и да се внимава с уплътнението на датчика към оста на дроселовата клапа.
За по-лесно, първо пробвай с друго моторче за празния ход все пак!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Ламбда Сонда? Дебитометър? Провери дали са в ред тези два компунента.Last edited by Tonimir; d.m.y г., 11:29. Основание: Цъкнал съм "о" вместо "у" и айде вече съм наругал Българския език ?! Нормални ли сте? Поздрави ...
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_zlodeo Покажи съобщениеколата е на газ- паля на бензин и държи 2500rpm минавам на гас оправя се, след малко каране пак ги вдига и на газ стъпковото моторче изчистих с бензин няма промяна двигателя е 2.0 8v.Kато извадя буксата на стъпковото моторче сваля оборотите до нормални слагам я пак ги вдига
Ако си от София е лесно... Аз съм на линия...
Иначе главния заподозрян е "моторчето за ниските обороти" ама може и нещо друго да е!!!
Като го свалиш него и погледнеш навътре (гледаш моторчето) откъм отвора които влиза в колектора ,клапата трябва да е отворена към 2-3 милиметра ,това е без захранване и тн!!Ако дадеш колата на контакт тази междина трябва да изчезне ,клапата се затваря!!Това е по спомен при мен....sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеАко си от София е лесно... Аз съм на линия...
Иначе главния заподозрян е "моторчето за ниските обороти" ама може и нещо друго да е!!!
Като го свалиш него и погледнеш навътре (гледаш моторчето) откъм отвора които влиза в колектора ,клапата трябва да е отворена към 2-3 милиметра ,това е без захранване и тн!!Ако дадеш колата на контакт тази междина трябва да изчезне ,клапата се затваря!!Това е по спомен при мен....
Comment
-
ТPS
Докато е на газ пръсни с шишенце гумените преходи на колекторите с бензин...Ако смуче от там ще загасне или ще промени яко работата си, но мисля, че е TPS.
П.П. Въпреки, че досега не съм виждал сдухан на тоя мотор.Last edited by robygas; d.m.y г., 23:23.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
Comment